Reasoning Quiz For SSC and Railway: Set 6

0
397

Reasoning Quiz For SSC and Railway

The reasoning section is the most neglected section by many government job aspirants. Regular practice & revision is the only way to make sure you get full marks in Reasoning. Aspirants must not take this section for granted and attempt quizzes regularly to make sure they ace this section with flying colors. Here, we are providing you with the daily Reasoning Quiz For SSC and Railway Exams. Attempt Reasoning Quiz For SSC and Railway daily, analyze your score and revise the topics that are refraining you from scoring full marks in this section. 

Reasoning section contributes majorly in the SSC Exams especially the Tier 1 exams. Candidates must practice the reasoning section thoroughly to make sure you can not miss scoring high marks in this particular section. So, here we are providing Daily Reasoning Quiz For SSC and Railway.

Reasoning Quiz

Reasoning Quiz For SSC and Railway: Set 6

 

1. P, Q & R are educated, P, R & S are hard working, R, S & T are employed, P, Q, S & T are polite. Who is educated, hardworking, polite but not employed ?
(a) P
(b) Q
(c) R
(d) T

2. Rama travels 10 km towards the north, turns left and travels 4 km and then again turns right and covers another 5 km and then turns right and travels another 4 km. How far is he from the starting point ?
(a) 5 km.
(b) 10 km.
(c) 15 km.
(d) 19 km.

3. A man starts from a point, walks 2 km towards north, turns towards his right and walks 2 km, turns right again and walks. What is the direction now he is facing ?
(a) South
(b) East
(c) North
(d) West

Directions (4-5): In the following questions select the related letters/ word / number/figure from the given alternatives.

4. Mother : Child: : Cloud : ?
(a) Shine
(b) Water
(c) Rain
(d) Weather

5. Mountain : Hill :: Tree : ?
(a) Forest
(b) Shrub
(c) Leaf
(d) Ground

6. If ’PAPER’ is written as ’OZODQ’, how ‘PENCIL’ can be written in that code ?
(a) QFODJM
(b) OFOBHM
(c) ODMDJM
(d) ODMBHK

7. There are five friends-S, K, M, A, R. S is shorter than K, but taller than R. M is the tallest. A is a little shorter than K and little taller than S. Who has two persons taller and two persons shorter than him ?
(a) R
(b) S
(c) K
(d) A

8. Rajiv is the brother of Atul. Sonia is the sister of Sunil. Atul is the son of Sonia. How is Rajiv related to Sonia ?
(a) Nephew
(b) Son
(c) Brother
(d) Father

9. Of the five members of a panel sitting in a row, A is to the left of B, but on the right of C, D is on the right of B but is on the left of E. Find the member who is sitting in the middle.
(a) B
(b) D
(c) A
(d) C

10. There are some boys and dogs at a place. If total number of heads is 7 and total number of legs is 20, how many boys and how many dogs are there?
(a) 2 boys and 5 dogs
(b) 3 boys and 4 dogs
(c) 4 boys and 3 dogs
(d) 5 boys and 2 dogs

ANSWERS
1. a 2. c
3. a 4. c
5. b 6. d
7. d 8. b
9. a 10. c

 

 

Read More:

1. Complete GK/GS Preparation Bag Click Here
2. Static Awareness Preparation Bag Click Here
3. English Preparation Bag Click Here
4. Banking Awareness Preparation Bag Click Here
5. Data Interpretation Preparation Bag Click Here
6. Quant Preparation Bag Click Here
7. Computer Awareness Preparation Bag Click Here
8. Reasoning Preparation Bag Click Here
9. Daily Current Affairs Click Here
10. Monthly Current Affairs PDF Click Here
11. Daily Current Affairs Quiz Click Here

 

 

Please Support us Like & Share Our Social Network
Facebook   https://www.facebook.com/ExamsCartOfficial
Telegram  https://telegram.me/ExamsCart
Twitter  https://twitter.com/Exams_Cart
Instagram https://www.instagram.com/Exams_Cart/
YouTube Click Here To Subscribe Now
Current Affairs App
Click Here to Download Free Current Affairs App by ExamsCart.com

Thank You.

By TEAM ExamsCart.com

ExamsCart

(Government Exams ? Crack with Us…)

Leave a Reply