Reasoning Quiz For SSC and Railway: Set 13

0
318

Reasoning Quiz For SSC and Railway

The reasoning section is the most neglected section by many government job aspirants. Regular practice & revision is the only way to make sure you get full marks in Reasoning. Aspirants must not take this section for granted and attempt quizzes regularly to make sure they ace this section with flying colors. Here, we are providing you with the daily Reasoning Quiz For SSC and Railway Exams. Attempt Reasoning Quiz For SSC and Railway daily, analyze your score and revise the topics that are refraining you from scoring full marks in this section. 

Reasoning section contributes majorly in the SSC Exams especially the Tier 1 exams. Candidates must practice the reasoning section thoroughly to make sure you can not miss scoring high marks in this particular section. So, here we are providing Daily Reasoning Quiz For SSC and Railway.

Reasoning Quiz

Reasoning Quiz For SSC and Railway: Set 13

 

1. 0, ?, 8, 15, 24

(a) 1
(b) 3
(c) 5
(d) 2

2. Question Figures

Answer Figure

3. Question Figure

Answer Figure

Directions: Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

3. a-ba-bb-ab-a

(a) aabb
(b) baaa
(c) abab
(d) baab

Directions: In the following questions select the missing number from the given responses.

5.

(a) 12
(b) 21
(c) 24
(d) 35

6.

(a) 223
(b) 224
(c) 225
(d) 227

7.  4   12   11   5
     6   7     10   3
     8   9     10   7
     7   5     ?     4

(a) 12
(b) 14
(c) 13
(d) 8

8.  6    18    15
     3    2      5
     4    3      ?
     –     –      –
     8    27    9

(a) 2
(b) 11
(c) 3
(d) 6

9. In the following question, num­bers of letters skipped in reverse order in between adjacent letters in the series is constant. Which of the following series observe this rule ?

(a) SPMJG
(b) SQOLJ
(c) SPNLJ
(d) WUTRQ

Directions: Two statements are given followed by two conclusions I and II. You have to consider the two statements to be true, even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which of the given conclusions can definitely be drawn from the given statements. Indicate your answer.

10. Statements:

There are many Indians who are honest. Mohan is an Indian.

Conclusions:

I. Mohan is honest.
II. Mohan is not honest.

(a) Only I follows
(b) Neither I nor II follows
(c) Only II follows
(d) Both I and II follow

ANSWERS
1. B 2. D
3. C 4. D
5. B 6. C
7. D 8. C
9. A 10. B

 

 

Read More:

1. Complete GK/GS Preparation Bag Click Here
2. Static Awareness Preparation Bag Click Here
3. English Preparation Bag Click Here
4. Banking Awareness Preparation Bag Click Here
5. Data Interpretation Preparation Bag Click Here
6. Quant Preparation Bag Click Here
7. Computer Awareness Preparation Bag Click Here
8. Reasoning Preparation Bag Click Here
9. Daily Current Affairs Click Here
10. Monthly Current Affairs PDF Click Here
11. Daily Current Affairs Quiz Click Here

 

 

Please Support us Like & Share Our Social Network
Facebook   https://www.facebook.com/ExamsCartOfficial
Telegram  https://telegram.me/ExamsCart
Twitter  https://twitter.com/Exams_Cart
Instagram https://www.instagram.com/Exams_Cart/
YouTube Click Here To Subscribe Now
Current Affairs App
Click Here to Download Free Current Affairs App by ExamsCart.com

Thank You.

By TEAM ExamsCart.com

ExamsCart

(Government Exams ? Crack with Us…)

Leave a Reply