Reasoning Quiz for RRB NTPC & SSC CHSL, CGL: Set 22

0
540

Reasoning Quiz For SSC and Railway

The reasoning section is the most neglected section by many government job aspirants. Regular practice & revision is the only way to make sure you get full marks in Reasoning. Aspirants must not take this section for granted and attempt quizzes regularly to make sure they ace this section with flying colors. Here, we are providing you with the daily Reasoning Quiz For SSC and Railway Exams. Attempt Reasoning Quiz For SSC and Railway daily, analyze your score and revise the topics that are refraining you from scoring full marks in this section. 

Reasoning section contributes majorly in the SSC Exams especially the Tier 1 exams. Candidates must practice the reasoning section thoroughly to make sure you can not miss scoring high marks in this particular section. So, here we are providing Daily Reasoning Quiz For SSC and Railway.

Reasoning Quiz

Reasoning Quiz For SSC and Railway: Set 22

 

Q1. Which two signs should be interchanged in the following equation to make it correct?
18 + 6 – 6 ÷ 3 × 3 = 6
(a) + and –
(b) + and ÷
(c) – and ÷
(d) + and ×

Q2. Arrange the following words in a logical and meaningful order
1. medicine
2. Diagnosis
3. Prescription
4. Illness
5. Recovery
6. Doctor
(a) 4, 6, 2, 3, 1, 5
(b) 4, 6, 1, 3, 2, 5
(c) 2, 6, 4, 1, 3, 5
(d) 4, 6, 3, 2, 1, 5

Q3. Select the figure that will come next in the following figure series ;

Q4. Three of the following four numbers are alike in a certain way and one is different. Pick the number that is different from the rest.
(a) 12
(b) 14
(c) 56
(d) 30

Q5. If BACK is coded as 11312 and CAKE is coded as 51113, then how will MADE be coded as ?
(a) 51413
(b) 54113
(c) 31145
(d) 13145

Directions (6-10): In each of the following questions, a series is given with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

Q6. 9,15, 23, 33, ?
(a) 44
(b) 36
(c) 38
(d) 45

Q7. 4, 7, 14, 24, 41, ?
(a) 71
(b) 68
(c) 72
(d) 51

Q8. 5, 16, 51, 158, ?
(a) 481
(b) 465
(c) 441
(d) 478

Q9. CBA, ABC, ABCD, DCBA, ABCDE, ?
(a) EDCBA
(b) DBAC
(c) CABD
(d) BACD

Q10. AD, EI, JN, PS, ?
(a) WY
(b) XX
(c) WX
(d) WW

ANSWERS
1. C 2. B
3. A 4. B
5. A 6. D
7. B 8. A
9. A 10. C

 

 

Read More:

1. Complete GK/GS Preparation Bag Click Here
2. Static Awareness Preparation Bag Click Here
3. English Preparation Bag Click Here
4. Banking Awareness Preparation Bag Click Here
5. Data Interpretation Preparation Bag Click Here
6. Quant Preparation Bag Click Here
7. Computer Awareness Preparation Bag Click Here
8. Reasoning Preparation Bag Click Here
9. Daily Current Affairs Click Here
10. Monthly Current Affairs PDF Click Here
11. Daily Current Affairs Quiz Click Here

 

 

Please Support us Like & Share Our Social Network
Facebook   https://www.facebook.com/ExamsCartOfficial
Telegram  https://telegram.me/ExamsCart
Twitter  https://twitter.com/Exams_Cart
Instagram https://www.instagram.com/Exams_Cart/
YouTube Click Here To Subscribe Now
Current Affairs App
Click Here to Download Free Current Affairs App by ExamsCart.com

Thank You.

By TEAM ExamsCart.com

ExamsCart

(Government Exams ? Crack with Us…)

Leave a Reply