Reasoning Quiz For SSC and Railway: Set 2

0
577

Reasoning Quiz For SSC and Railway

The reasoning section is the most neglected section by many government job aspirants. Regular practice & revision is the only way to make sure you get full marks in Reasoning. Aspirants must not take this section for granted and attempt quizzes regularly to make sure they ace this section with flying colors. Here, we are providing you with the daily Reasoning Quiz For SSC and Railway Exams. Attempt Reasoning Quiz For SSC and Railway daily, analyze your score and revise the topics that are refraining you from scoring full marks in this section. 

Reasoning section contributes majorly in the SSC Exams especially the Tier 1 exams. Candidates must practice the reasoning section thoroughly to make sure you can not miss scoring high marks in this particular section. So, here we are providing Daily Reasoning Quiz For SSC and Railway.

Reasoning Quiz

Reasoning Quiz For SSC and Railway: Set 2

 

Directions—(Q. 1 To 4): Select The One Which Is Different From The Other Three.

Q1.
(A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra

Q2.
(A) January
(B) February
(C) July
(D) December

Q3.
(A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran

Q4.
(A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon

Directions—(Q. 5 To 7): Based On Alphabets.

Q5. If The Sequence Of The Alphabets Is Reversed Which Of The Following Would Be The 14th Letter From Your Left?
(A) N
(B) L
(C) O
(D) None Of These

Q6. Which Letter Is The 8th Letter To The Right Of The Letter, Which Is 12th From The Left?
(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y

Q7. Which Letter Is The 8th Letter To The Right Of The Letter Which Is 10th To The Left Of The Last But One Letter From The Right?
(A) V
(B) X
(C) W
(D) I

Directions—(Q. 8 To 10) Three Of The Following Four Are Alike In A Certain Way And So Form A Group. Which Is The One That Does Not Belong To That Group?

Q8.
(A) Green
(B) Red
(C) Colour
(D) Orange

Q9.
(A) Rabbit
(B) Crocodile
(C) Earthworm
(D) Snail

Q10.
(A) Polo
(B) Chess
(C) Ludo
(D) Carrom

 

ANSWERS
1. D 2. B
3. B 4. C
5. D 6. B
7. C 8. C
9. A 10. A

 

 

Read More:

1. Complete GK/GS Preparation Bag Click Here
2. Static Awareness Preparation Bag Click Here
3. English Preparation Bag Click Here
4. Banking Awareness Preparation Bag Click Here
5. Data Interpretation Preparation Bag Click Here
6. Quant Preparation Bag Click Here
7. Computer Awareness Preparation Bag Click Here
8. Reasoning Preparation Bag Click Here
9. Daily Current Affairs Click Here
10. Monthly Current Affairs PDF Click Here
11. Daily Current Affairs Quiz Click Here

 

 

Please Support us Like & Share Our Social Network
Facebook   https://www.facebook.com/ExamsCartOfficial
Telegram  https://telegram.me/ExamsCart
Twitter  https://twitter.com/Exams_Cart
Instagram https://www.instagram.com/Exams_Cart/
YouTube Click Here To Subscribe Now
Current Affairs App
Click Here to Download Free Current Affairs App by ExamsCart.com

Thank You.

By TEAM ExamsCart.com

ExamsCart

(Government Exams ? Crack with Us…)

Leave a Reply