Reasoning Quiz for RRB NTPC and SSC CHSL, CGL: Set 34

0
863

Reasoning Quiz for RRB NTPC and SSC CHSL

The reasoning section is the most neglected section by many government job aspirants. Regular practice & revision is the only way to make sure you get full marks in Reasoning. Aspirants must not take this section for granted and attempt quizzes regularly to make sure they ace this section with flying colors. Here, we are providing you with the daily Reasoning Quiz For SSC and Railway Exams. Attempt Reasoning Quiz For SSC and Railway daily, analyze your score and revise the topics that are refraining you from scoring full marks in this section. 

Reasoning section contributes majorly in the SSC Exams especially the Tier 1 exams. Candidates must practice the reasoning section thoroughly to make sure you can not miss scoring high marks in this particular section. So, here we are providing Daily Reasoning Quiz For SSC and Railway.

Reasoning Quiz for RRB NTPC and SSC

Reasoning Quiz for RRB NTPC and SSC: Set 34

 

Directions (1-4): In the following questions select the one which is different from the other three responses.

1. (a) CEFG
(b) DFGH
(c) GIJK
(d) ABCD

2. (a) OQTX
(b) IMNQ
(c) EGJN
(d) XZCG

3.

 

4.

Directions: In question no. 5, find out from amongst the alternatives, the pair of number not belonging to the group for lack of common property.

5. (a) 64-8
(b) 80-9
(c) 7-49
(d) 36-6

Directions: From among the given alternatives select the one in which the set of numbers is most like the set of numbers given in the question.

6. Given set : 63, 49, 35

(a) 81, 63, 45
(b) 64, 40, 28
(c) 72, 40, 24
(d) 72, 48, 24

Directions: Which one of the given responses would be a mean ing fill order of the following ?

7. 1. Stem
2. Flower
3. Root
4. Leaves
5. Fruit

(a) 3, 1, 4, 2, 5
(b) 3, 1, 5, 2, 4
(c) 5, 2. 1, 4, 3
(d) 4, 3, 1, 5, 2

8. 1. Doctor
2. Fever
3. Prescribe
4. Diagnose
5. Medicine

(a) 2, 1, 3, 4, 5
(b) 1, 4, 3, 2, 5
(c) 2, 1, 4, 3, 5
(d) 2, 4, 3, 5, 1

Directions : In the foliowing questions a series is given with word/number/figure missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

9. CAT, FDW, IGZ, ?

(a) KTC
(b) KJA
(c) LHD
(d) LJC

10. 2, 5, 9, 19, 37, ?

(a) 73
(b) 75
(c) 76
(d) 78

 

 

ANSWERS
1. (d) 2. (b)
3. (a) 4. (d)
5. (b) 6. (a)
7. (a) 8. (c)
9. (d) 10. (b)

 

 

Read More:

1. Complete GK/GS Preparation Bag Click Here
2. Static Awareness Preparation Bag Click Here
3. English Preparation Bag Click Here
4. Banking Awareness Preparation Bag Click Here
5. Data Interpretation Preparation Bag Click Here
6. Quant Preparation Bag Click Here
7. Computer Awareness Preparation Bag Click Here
8. Reasoning Preparation Bag Click Here
9. Daily Current Affairs Click Here
10. Monthly Current Affairs PDF Click Here
11. Daily Current Affairs Quiz Click Here

 

 

Please Support us Like & Share Our Social Network
Facebook   https://www.facebook.com/ExamsCartOfficial
Telegram  https://telegram.me/ExamsCart
Twitter  https://twitter.com/Exams_Cart
Instagram https://www.instagram.com/Exams_Cart/
YouTube Click Here To Subscribe Now
Current Affairs App
Click Here to Download Free Current Affairs App by ExamsCart.com

Thank You.

By TEAM ExamsCart.com

ExamsCart

(Government Exams ? Crack with Us…)

Leave a Reply