Daily Current Affairs 2 July 2021

0
608

Daily Current Affairs 2 July 2021: This post contains important Daily Current Affairs 2 July 2021. It includes all Major National, International, Business and Sports related News. These current affairs are important for all competitive exams like IBPS, SBI, Railway, SSC, UPSC, PCS and Other Exams. The current affairs section plays a vital role in an exam and help you score more. A brief explanation of every current affair is provided to further enhance your general knowledge. Once you have gone through these current affairs we would recommend to you to try our daily Current affairs 2 July 2021 Quiz.

Daily Current Affairs 2 July

Daily Current Affairs 2 July 2021

1. According to a report, which is the most expensive city in the world for foreign workers?
Ans. Ashgabat

2. Who has won the 2021 Styrian Grand Prix FI Race Prize?
Ans. Max Westerappan

3. Which country has started the operation of the world’s second largest hydropower station?
Ans. China

4. In which country has the BCCI announced to organize the T20 World Cup?
Ans. UAE

5. Which Indian female archer has become the world’s No. 1 female archer?
Ans. Deepika Kumari

6. How many years have passed since the Prime Minister’s Micro Food Industry Upgradation Scheme under the Self-Reliant India Campaign Scheme?
Ans. 1 year

7. In which city Shri Prakash Javadekar has inaugurated Asia’s longest track NATRAX High Speed Track?
Ans. Indore

8. Who has launched an exclusive “Enforcing Contracts Portal” in the Department of Justice located?
Ans. barun mitra

9. Which company has become the first Indian company to announce its energy compact goals in the United Nations?
Ans. National Thermal Power Corporation Limited

10. Scientists of which US university have designed the world’s first wireless pacemaker without battery?
Ans. George Washington University‌


1. एक रिपोर्ट के अनुसार विदेशी कामगारों के लिए दुनिया का सबसे महंगा शहर कौन है ?
Ans. अश्गाबात

 2. 2021 स्टायरियन ग्रैंड प्रिक्स FI रेस पुरस्कार किसको मिला है ?
Ans. मैक्स वेसर्टप्पन

3. किस देश ने विश्व के दूसरे सबसे बड़े हाइड्रोपॉवर स्टेशन का संचालन शुरू किया है ?
Ans. चीन

 4. बीसीसीआई ने टी-20 विश्व कप का आयोजन किस देश में करने की घोषणा की है ?
Ans. यूएई

5. भारत की कौनसी महिला तीरंदाज खिलाडी विश्व की नंबर 1 महिला तीरंदाज बन गयी है ?
Ans. दीपिका कुमारी

 6. आत्मनिर्भर भारत अभियान योजना के अंतर्गत प्रधानमंत्री सूक्ष्म खाद्य उद्योग उन्नयन योजना को कितने वर्ष हो गए ?
Ans. 1 वर्ष

 7. श्री प्रकाश जावड़ेकर ने किस शहर में एशिया का सबसे लंबा ट्रैक NATRAX हाई स्पीड ट्रैक का उद्धाटन किया है ?
Ans. इंदौर

 8. किसने स्थित न्याय विभाग में एक विशिष्ट “एनफोर्सिंग कॉन्ट्रेक्ट्स पोर्टल” लांच किया है ?
Ans. बरुन मित्रा

 9. कौनसी कंपनी संयुक्त राष्ट्र में अपने ऊर्जा कॉम्पैक्ट लक्ष्यों की घोषणा करने वाले पहली भारतीय कंपनी बन गयी है ?
Ans. नेशनल थर्मल पावर कॉरपोरेशन लिमिटेड

10. अमेरिका की किस यूनिवर्सिटी के वैज्ञानिकों ने विश्व का पहला बिना बैटरी वाला वायरलेस पेसमेकर तैयार किया है ?
Ans. जॉर्ज वांशिगटन यूनिवर्सिटी‌‌


Current Affairs Question Bank June 2021 – One Liners PDF

Download Monthly Current Affairs Capsule May 2021


Read More:

1. Complete GK/GS Preparation Bag Click Here
2. Static Awareness Preparation Bag Click Here
3. English Preparation Bag Click Here
4. Banking Awareness Preparation Bag Click Here
5. Data Interpretation Preparation Bag Click Here
6. Quant Preparation Bag Click Here
7. Computer Awareness Preparation Bag Click Here
8. Reasoning Preparation Bag Click Here
9. Daily Current Affairs Click Here
10. Monthly Current Affairs PDF Click Here
11. Daily Current Affairs Quiz Click Here

 

 

Please Support us Like & Share Our Social Network
Facebook   https://www.facebook.com/ExamsCartOfficial
Telegram  https://telegram.me/ExamsCart
Twitter  https://twitter.com/Exams_Cart
Instagram https://www.instagram.com/Exams_Cart/
Youtube  Click Here To Subscribe Now
Current Affairs App
Click Here to Download Free Current Affairs App by ExamsCart.com

 

Thank You.

By TEAM ExamsCart.com

ExamsCart

(Government Exams ? Crack with Us…)

Leave a Reply