Computer Awareness Quiz: Set 183

0
116

Computer Awareness Quiz

If you are preparing for banking examination, you must know the importance of computer awareness. Computer Technology has its application in almost every field. All the banking activities take place with the help of computer technology, so it is but obvious to be a part of question paper. Computer is the key component of SSC, Railway, upsc and other Competitive exams. Computer Awareness Quiz comprises of important Questions for Competitive exams.

The Computer Awareness or Computer Knowledge section is common to most of the Government and Banking recruitment tests. This section can be a game changer because the questions asked here are pretty easy, relating to basics, acronyms, shortcut keys, etc. Despite its significance, the section is often overlooked by aspirants. Considering the extreme competition where you cannot afford to lose 1/4th of marks, here we bring to you Computer Awareness Quiz to help you prepare for upcoming exams like, IBPS RRB Assistant, RRB PO, NABARD Assistant, NIACL Assistant and many more, without putting any extra effort. Keeping this in mind we have compiled a quiz on Computer. Attempt our quiz to test your preparation level.

Computer Awareness Quiz

Computer Awareness Quiz: Set 183

 

1. ______ is an OOP principle.
a. Structured programming
b. Procedural programming
c. Inheritance
d. Linking
e. None

2. Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mail is known as ______.
a. Spam
b. Trash
c. Calibri
d. Courier
e. None

3. ______ translates and executes program at run time line by line.
a. Compiler
b. Interpreter
c. Linker
d. Loader
e. None

4. The father of Modern Computer is _________.
a. Charles Babbage
b. Von-neumann
c. Danies Ritchel
d. Blaise Pascal
e. None

5. Information travels between components on the mother board through _______.
a. Flash memory
b. CMOS
c. Bays
d. Buses
e. Peripherals

6. How many options does a BINARY choice offer?
a. None
b. One
c. Two
d. it depends on the amount of memory on the computer
e. It depends on the speed of the computer’s processor

7. What is the full form of USB as used in computer related activities?
a. Universal Security Block
b. Ultra Serial Block
c. United Service Block
d. Universal Serial Bus
e. None of these

8. A program written in machine language is called?
a. Assembler
b. Object
c. Computer
d. Machine
e. None

9. The 16 bit Microprocessor means that it has?
a. 16 address lines
b. 16 Buses
c. 16 Data lines
d. 16 routes
e. None

10. The lowest form of Computer language is called ________.
a. BASIC
b. FORTRAN
c. Machine Language
d. COBOL
e. None

 

ANSWERS
1. C 2. A
3. B 4. B
5. D 6. C
7. D 8. A
9. C 10. C

 

 

Read More:

1. Complete GK/GS Preparation Bag Click Here
2. Static Awareness Preparation Bag Click Here
3. English Preparation Bag Click Here
4. Banking Awareness Preparation Bag Click Here
5. Data Interpretation Preparation Bag Click Here
6. Quant Preparation Bag Click Here
7. Computer Awareness Preparation Bag Click Here
8. Reasoning Preparation Bag Click Here
9. Daily Current Affairs Click Here
10. Monthly Current Affairs PDF Click Here
11. Daily Current Affairs Quiz Click Here

 

 

Please Support us Like & Share Our Social Network
Facebook   https://www.facebook.com/ExamsCartOfficial
Telegram  https://telegram.me/ExamsCart
Twitter  https://twitter.com/Exams_Cart
Instagram https://www.instagram.com/Exams_Cart/
YouTube Click Here To Subscribe Now
Current Affairs App
Click Here to Download Free Current Affairs App by ExamsCart.com

 

Thank You.

By TEAM ExamsCart.com

ExamsCart

(Government Exams ? Crack with Us…)

Leave a Reply