Computer Awareness Quiz: Set 182

0
278

Computer Awareness Quiz

If you are preparing for banking examination, you must know the importance of computer awareness. Computer Technology has its application in almost every field. All the banking activities take place with the help of computer technology, so it is but obvious to be a part of question paper. Computer is the key component of SSC, Railway, upsc and other Competitive exams. Computer Awareness Quiz comprises of important Questions for Competitive exams.

The Computer Awareness or Computer Knowledge section is common to most of the Government and Banking recruitment tests. This section can be a game changer because the questions asked here are pretty easy, relating to basics, acronyms, shortcut keys, etc. Despite its significance, the section is often overlooked by aspirants. Considering the extreme competition where you cannot afford to lose 1/4th of marks, here we bring to you Computer Awareness Quiz to help you prepare for upcoming exams like, IBPS RRB Assistant, RRB PO, NABARD Assistant, NIACL Assistant and many more, without putting any extra effort. Keeping this in mind we have compiled a quiz on Computer. Attempt our quiz to test your preparation level.

Computer Awareness Quiz

Computer Awareness Quiz: Set 182

 

1. The ________ becomes different shapes depending on the task you are performing?
 A. Active tab
 B. Insertion point
 C. Mouse pointer
 D. Ribbon
 E. None of these
2. A key that will erase information from the computer’s memory and characters on the screen.
 A. Edit
 B. Delete key
 C. Dummy out
 D. Trust key
 E. None of these
3. Screen that comes on when you turn on your computer that shows all the icons _____.
 A. Desktop
 B. Face to face
 C. Viewer
 D. View space
 E. None of these
4.End means ?
 A. Logical end of a program
 B. Physical end of a program
 C. Both (a) and (b)
 D. Binary program
 E. None of these
5. A byte can hold one _______ of data.
A. bit
B. binary digit
C. character
D. kilobyte
E. None of these
6. What is a shortcut key to print the current page or document ?
A. Alt + P
B. Ctrl + V
C. Ctrl + P
D. Shift + P
E. None of these
7. ‘.jpeg’ stands for ________.
A. Joint Photographic Experts Group
B. JPEG image file
C. Power point presentation
D. Multiple network graphic
E. None of these
8. Who was the inventor of world wide web ?
A. Marks Zuckerberg
B. Tim Berners Lee
C. Thomas Reardon
D. Ray Tomlinson
E. Henery A Rowland
9. Logo of amazon.com indicates that __________.
A. Look at the top
B. Save your time and money
C. You can get everything from A to Z
D. Best deal on amazon
E. None of these
10. The first spam email was sent by ________.
A. Gary Thuerk
B. Adi Shamir
C. Alan Kay
D. Charles Thomas
E. Henry Phillips

 

ANSWERS
1. D 2. D
3. A 4. A
5. C 6. C
7. A 8. B
9. C 10. A

 

 

Read More:

1. Complete GK/GS Preparation Bag Click Here
2. Static Awareness Preparation Bag Click Here
3. English Preparation Bag Click Here
4. Banking Awareness Preparation Bag Click Here
5. Data Interpretation Preparation Bag Click Here
6. Quant Preparation Bag Click Here
7. Computer Awareness Preparation Bag Click Here
8. Reasoning Preparation Bag Click Here
9. Daily Current Affairs Click Here
10. Monthly Current Affairs PDF Click Here
11. Daily Current Affairs Quiz Click Here

 

 

Please Support us Like & Share Our Social Network
Facebook   https://www.facebook.com/ExamsCartOfficial
Telegram  https://telegram.me/ExamsCart
Twitter  https://twitter.com/Exams_Cart
Instagram https://www.instagram.com/Exams_Cart/
YouTube Click Here To Subscribe Now
Current Affairs App
Click Here to Download Free Current Affairs App by ExamsCart.com

 

Thank You.

By TEAM ExamsCart.com

ExamsCart

(Government Exams ? Crack with Us…)

Leave a Reply